Alla yrkesinriktade utbildningar och korta kurser på Tärna folkhögskola

Här kan du få en överblick över alla våra utbildningar och kurser. För grundläggande kompetens och behörighet. Yrkesinriktade utbildningar, korta kurser och sommarkurser. Välkommen till oss!

Söker du en yrkesinriktad utbildning?

Kanske vill du ta ett första steg in på ett yrkesområde eller så vet du exakt vad du vill utbilda dig till? På Tärna folkhögskola samlas många olika intresseområden, så utforska våra kurser och se om vi har någon som passar dig. Flera av våra yrkesinriktade utbildningar och kurser är på distans, med obligatoriska träffar på skolan.

Har du långt att pendla eller bara vill leva folkhögskolelivet fullt ut? Då är du välkommen att bo på vårt internat som ligger i skolans vackra park. Vid sidan av studierna satsar vi mycket på gemensamma aktiviteter och att ge utrymme för den personliga utvecklingen, kreativt skapande och friskvård. Titta igenom alla utbildningar och kurser på Tärna folkhögskola.

Utbildningar för dig som saknar gymnasiebehörighet

Hos oss kan du plugga Allmän kurs i din egen takt, på heltid, under 1–3 år. När du har gymnasiekompetens kan du söka vidare till yrkeshögskola eller högskola.

En grundläggande utbildning för dig som har ett annat modersmål än svenska. Vi fokuserar vi på de ämnen du behöver för att komma in på ett yrkesprogram på gymnasienivå.

Utbilda dig till undersköterska på 4 terminer. Eller till vårdbiträde på 2 terminer. Kursen kommer att formas utifrån deltagarnas behov.

Alla yrkesinriktade utbildningar

Distans

Har du ett filmprojekt som du vill genomföra och behöver handledning? Är du nybörjare och vill få koll på grunderna både i teknik och berättande? En filmkurs för alla nivåer.
Är du intresserad av att arbeta med hälsofrågor ur ett helhetsperspektiv? Vill du utveckla dina kunskaper i att organisera, handleda och hjälpa andra?

Distans

Efter kursen kan du åta dig uppdrag som IT-utbildare inom företag, kommun eller i egen verksamhet.

Kursen är i samarbete med Branschrådet Svensk Massage (BSM) och undervisande personal kommer från Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar.

Utveckla dina skådespelartalanger individuellt samtidigt som du lär dig arbeta, teoretiskt och praktiskt, med olika typer av produktioner.

Distans

Kursen leder till att du kommer kunna handleda människor på individ- och gruppnivå inom området stresshantering.

Kurs för dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen

Är du arbetssökande eller skoltrött men vill komma vidare? Vet du inte vilka verktyg du ska använda för att ta dig framåt? Först och främst – det är aldrig för sent att börja!

Höstens korta kurser – allt från YinYoga, blombinderi, träning och hälsa till måleri och drejning.

Tärna är vackert året om. Tidigare kursdeltagare brukar också berömma oss för den fantastiska maten. Så låt oss få inspirera dig att komma hit till Tärna folkhögskola och gå någon av våra korta kurser. Personlig utveckling och nya vänner ingår, det värderar vi lika högt som de formella kunskaperna. En kurs på Tärna är ett minne för livet. Här hittar du kurser i allt från YinYoga, fotografi, träning och hälsa till måleri och återbruk. Så när du hittat din kurs, varmt välkommen med din anmälan. Du kanske också är intresserad av att titta på våra yrkesinriktade utbildningar och sommarkurser?

Julens blommor

Vi gör olika typer av dekorationer, härliga buketter och får tips på hur man kan förnya kompositionerna till nyår.
Läs mer och boka kursen →

En dag för återhämtning

Välkommen att unna dig en dag i återhämtningens tecken med Yin Yoga, meditation och Restorative Yoga. En dag som passar dig som vill vila, landa, ladda och bara vara.
Läs mer och boka kursen →
Målarkurs på Tärna folkhögskola vårterminen 2023

Måla fritt – december

På den här kursen får du förslag på hur man kan använda färger och redskap. Du får sen mycket egen målartid så att du i lugn och ro kan testa, öva och upptäcka din egen
Läs mer och boka kursen →

Sommarkurser 2023

Vill du gå på sommarkurs men har ingen barnpassning? Inga problem!

Tärna har förskola på området där du, under vecka 26, kan lämna ditt barn mellan klockan 8:00 och 16:00.

För mer information kontakta Åse Litén ”lek och lär” 070-665 51 74

Hjälpsamma länkar