Alla utbildningar och korta kurser på Tärna folkhögskola

Här kan du få en överblick över alla våra utbildningar och kurser. För grundläggande kompetens och behörighet. Yrkesinriktade utbildningar, korta kurser och sommarkurser. Välkommen till oss!

Söker du en yrkesinriktad utbildning?

Kanske vill du ta ett första steg in på ett yrkesområde eller så vet du exakt vad du vill utbilda dig till? På Tärna folkhögskola samlas många olika intresseområden, så utforska våra kurser och se om vi har någon som passar dig. Flera av våra yrkesinriktade utbildningar och kurser är på distans, med obligatoriska träffar på skolan.

Har du långt att pendla eller bara vill leva folkhögskolelivet fullt ut? Då är du välkommen att bo på vårt internat som ligger i skolans vackra park. Vid sidan av studierna satsar vi mycket på gemensamma aktiviteter och att ge utrymme för den personliga utvecklingen, kreativt skapande och friskvård. Titta igenom alla utbildningar och kurser på Tärna folkhögskola.

Utbildningar för dig som saknar grundskola

Läs in fyra av grundskolans ämnen. Om du är delvis klar med ämnen på grundskolenivå kan du kombinera studier på grundskole- och gymnasienivå.

En grundläggande utbildning för dig som har ett annat modersmål än svenska. Vi fokuserar vi på de ämnen du behöver för att komma in på ett yrkesprogram på gymnasienivå.

Utbildningar för dig som saknar gymnasiebehörighet

Hos oss kan du plugga Allmän kurs i din egen takt, på heltid, under 1–3 år. När du har gymnasiekompetens kan du söka vidare till yrkeshögskola eller högskola.

Utbilda dig till undersköterska på 4 terminer. Eller till vårdbiträde på 2 terminer. Kursen kommer att formas utifrån deltagarnas behov.

Alla yrkesinriktade utbildningar

Distans

Har du ett filmprojekt som du vill genomföra och behöver handledning? Är du nybörjare och vill få koll på grunderna både i teknik och berättande? En filmkurs för alla nivåer.

Vill du arbeta med hälsofrågor ur ett helhetsperspektiv? Lär dig använda verktyg och metoder för att planera, organisera och leda aktiviteter för en hållbar hälsa.

Distans

Efter kursen kan du åta dig uppdrag som IT-utbildare inom företag, kommun eller i egen verksamhet.

Kursen är i samarbete med Branschrådet Svensk Massage (BSM) och undervisande personal kommer från Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar.

En filmutbildning där du under den första terminen lär dig grunderna, från manus till färdig film. Under termin två arbetar du med ett filmprojekt. Kursen ges i nära samverkan med Film Västmanland.

Distans

Kursen leder till att du kommer kunna handleda människor på individ- och gruppnivå inom området stresshantering.

Kurs för dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen

Är du arbetssökande eller skoltrött men vill komma vidare? Vet du inte vilka verktyg du ska använda för att ta dig framåt? Först och främst – det är aldrig för sent att börja!

Korta kurser – allt från YinYoga, blombinderi, träning och hälsa till måleri och tovning.

Höstens kortkurser släpps den 28 juni

Tärna är vackert året om. Tidigare kursdeltagare brukar också berömma oss för den fantastiska maten. Så låt oss få inspirera dig att komma hit till Tärna folkhögskola och gå någon av våra korta kurser. Personlig utveckling och nya vänner ingår, det värderar vi lika högt som de formella kunskaperna. En kurs på Tärna är ett minne för livet. Här hittar du kurser i allt från YinYoga, fotografi, träning och hälsa till måleri och odling. Så när du hittat din kurs, varmt välkommen med din anmälan. Du kanske också är intresserad av att titta på våra yrkesinriktade utbildningar och sommarkurser?

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Sommarkurser 2024

Vill du gå på sommarkurs men har ingen barnpassning? Inga problem!

Tärna har förskola på området där du, under vecka 26, kan lämna ditt barn mellan klockan 8:00 och 16:00.

För mer information kontakta Åse Litén ”lek och lär” 070-665 51 74

Manusutveckling

En kurs för yrkesverksamma som vill utveckla sin berättande och gestaltande förmåga. Vi tillämpar en antagningsprocess på denna kurs.

Målarkurs på Tärna folkhögskola vårterminen 2023

Måla fritt – juni

En glädjefull, kreativ och kravlös målarvecka med fokus på din egen målartid. Kursen passar alla som känner lust att måla!

YinYoga Tärna folkhögskola

Yoga, hälsa & balans – juni

Här inbjuds du att utforska vad yoga, andningsövningar och meditation kan göra för din kropp och ditt sinne. Under veckan får du prova på yogapass av olika stil och karaktär.

Skrivarkurs i expressivt skrivande-juni

Under en vecka får du vägledning i olika metoder och skrivuppgifter för att öva på att skriva ocensurerat och titta på det du skapar med fascination och nyfikenhet.

Skapa med blommor – augusti

Du får grundkunskaper i kompositionslära och olika tekniker inom, bukett, dekoration och arrangemang. Du behöver inga förkunskaper.

Måla fritt – augusti

En glädjefull, kreativ och kravlös målarvecka med fokus på din egen målartid. Kursen passar alla som känner lust att måla!

Hjälpsamma länkar