Internatet

Bo på internat på Tärna folkhögskola

Det fina med att bo på internatet är att du inte behöver pendla eller leta efter ett annat boende – och du har alltid nära till skolan. På vårt internat bor deltagare från olika kurser och vi gör ofta utflykter och aktiviteter tillsammans.

Vill du uppleva folkhögskolelivet fullt ut eller komma ett steg närmare ett eget boende. På Tärna folkhögskola ligger internatet i skolans gröna park. Här bor du i enkelrum med egen toalett och dusch, antingen i Östergård eller i Västergård. Varje hus har gemensamma möblerade utrymmen som kök, matrum och vardagsrum. Du har också tillgång till tvättmaskin och torktumlare. Rummen är möblerade så det enda du behöver ta med dig är det där lilla extra för att göra rummet till ditt.

Service och gemensamt ansvar
Skolans personal städar gemensamma korridorer och trapphus. De boende ansvarar gemensamt för städning och ordning i kök/pentry, vardagsrum och tvättstuga och ser till att sopor töms regelbundet.

Vår drogpolicy är tydlig, det är inte tillåtet att konsumera alkohol eller droger på skolan vilket även innefattar vårt internat.

→ Läs mer om Tärna folkhögskola här