Yoga, hälsa & balans – augusti

2022-08-08 – 2022-08-12

Välkommen till en vecka i yogans tecken där fokuset är på dig och ditt inre. Kursen innehåller Yoga för kropp & själ där vi blandar olika former av både stärkande och avslappnande övningar.

Vinyasa flow- solhälsningar och asanas (positioner) för flöde, styrka och rörlighet med fokus på yin & yang för att sen kunna hitta lugnet och djupavslappning. Vi provar Medi-yoga, mantrasång, gongbad, och Yinyoga/Yogamind under veckan. Vi gör även chakrabalansering, Yoga Nidra, lymfdränage och vägledda meditationer. Vi kommer att göra ”Do in” övningar för att boosta kroppen med ny energi, stimulera läkning och få optimal hälsoeffekt på vår kropp. Vi övar på teknik, balans och andning, har workshop i Yogamassage, lyssnar på föreläsningar om Andetaget och Ayurveda. Lymfpromenader och bad för den som önskar. Tips för Yoga i vardagen, nyttiga enkla redskap som du kan använda i vardagslivet för att hålla upp energin och minska stress och trötthet.

Kroppskännedom
Det viktigaste är DIN egen känsla, och att du lär känna DIN kropp och lyssnar in kroppens signaler. Yogan är kravlös och tillåtande. Inga förkunskaper krävs. Bara mjuka kläder och ett öppet sinne.

Ledare är Catrin Samuelsson, med gästande ledare Birgitta Knutsson, Camilla Razpotnik-Blanksvärd och Lotta Pressfeldt.

Catrin har praktiserat flera former av yoga sedan tidigt 90-tal och kommer att lyssna in deltagarnas önskemål. Catrin är förutom yogalärare även personlig tränare, näringsterapeut och hälsocoach. Hon föreläser inom kost, hälsa, träning, stresshantering och positivt tänkande.

Frågor gällande kursinnehåll: catrinsamuelsson@hotmail.com
Övriga frågor: skolexp@tara.fhsk.se

Läs villkor och praktisk information här

Anmäl dig här