Yoga, andning och meditation

2023-08-14 – 2023-08-18

Den här yogaveckan vänder sig till dig som vill få återhämtning i en underbar och vänlig miljö. Vi utövar yoga både inomhus och ute i naturen, när vädret tillåter. Kursen innehåller andningsövningar, mjuka följsamma rörelser, avslappning och meditation, med fokus på andningen och stimulering av din livsenergi. Under veckan kommer vi blanda olika tekniker.

Vi gör bland annat följsam Hatha Yoga, där vi söker en mjuk andning tillsammans med den ansträngningslösa ansträngningen i rörelserna. Stilla Yin Yoga och Restorativ Yoga där kropp och sinne vilar i andetaget med hjälp av kroppstyngden.
Meditativ Yoga Nidra, vilket leder in i kroppen och ger avslappning. Vi ger oss själva massage inifrån och ut i övningarna, vilket påverkar alla system i kroppen. Vi förstärker massagen genom guidning i hjärtchakrats självmassage. Använder tystnaden och naturen för att höra vår inre röst. Väcker livsenergin med musik och ljuda enkla mantran tillsammans med våra andningsmuskler, vilket skapar vibrationer. Ljudmantran påverkar vårt nervsystem, vilket främjar närvaron, livskraften och glädjen inom oss.

För de som vill finns möjlighet att delta på skogsbad, naturbad, gongbad och gångmeditation.

Den här kursen är prestations- och kravlös. Tanken är att du ska få ladda din livsenergi med hjälp av egenpraktik. Fokusera på dig själv och ditt välmående, det friska och det som fungerar. Det kommer alltid ges alternativa övningar, så att alla har möjlighet att anpassa yogan utifrån sina egna förutsättningar och behov.

Inga förkunskaper krävs. Bara ett öppet sinne och viljan att möta dig själv med hjälp av yoga och meditation.

Yogamatta, filtar, bolster och block finns att låna. Ta med mjuka sköna kläder.

Kursledare: Johanna Lorentzson

Har du frågor om kursen?
Mejla skolexp@tarna.fhsk.se, eller ring 0224-583 00

Läs villkor och praktisk information här →

Anmäl dig här

När

2023-08-14 - 2023-08-18 kl 09:00

Var

Tärna Folkhögskola, Folkhögskolevägen 12, Sala, 73393

Lediga platser

0/16

Detta evenemang är fullbokat.