Title Image

Allmän kurs språkstöd

Vi vill gärna hjälpa dig komma in i samhället så fort det bara går. Så du kan få fortsätta studera eller arbeta med det som ligger dig varmt om hjärtat.

Allmän kurs Språkstöd är för dig som har ett annat modersmål än svenska. Du studerar på heltid under 2 år där vi fokuserar på svenska, engelska och matematik. Känner du att kursen behöver göras i ett lugnare tempo förlängs bara studietiden. Istället för klasslärare har du en mentor som kan svara på frågor och funderingar som rör dina studier. Efter kursen kan du söka vidare till Allmän kurs på högskoleförberedande nivå med möjlighet till högskole- och yrkeshögskolebehörighet.

Folkhögskolans pedagogik bygger på att du lär dig tillsammans med andra, att du är närvarande på lektioner och att du aktivt tar eget ansvar för dina studier.

Sista ansökningsdag 30 april 2021

Inträdeskrav

Du måste vara minst 18 år fyllda och ha SFI-C eller motsvarande kunskaper i svenska.

För ytterligare information, klicka på länken nedan.

Antagningskriterier

Övrig information

Utbildningen kan ge behörighet till yrkeshögskola.
Hösttermin: 23 augusti – 17 december 2021
Vårtermin: 10 januari – 3 juni 2022

Ekonomiska villkor

Undervisningen är gratis. Terminsavgift på 1400 kr/termin tillkommer för material och skolaktiviteter. Ytterligare kostnader kan tillkomma i samband studiebesök och andra resor.

Utbildningen berättigar till studiestöd från CSN.

På Allmän kurs – språkstöd läser du följande kärnämnen, med fokus på svenska och Sverige:

  • Svenska
  • Historia
  • Engelska
  • Matematik
  • Naturkunskap
  • Religion
  • Samhällskunskap

En gång i veckan deltar Tärnas samtliga kursdeltagare i den omtyckta och populära aktiviteten ”Gemensam friskvård”. Här kan du välja allt från boxning, vattengymnastik eller gym till promenader och yoga. Utbudet kan variera! En eftermiddag varje vecka får du även möjlighet att utveckla ditt estetiska skapande inom textil, keramik, foto och bild.

Har du långt att pendla, vill komma ett steg närmare eget boende eller bara få uppleva folkhögskolelivet fullt ut? Då kan du bo på vårt internat!

Internatet på Tärna folkhögskola ligger i skolans park. Här bor du i enkelrum med egen toalett och dusch, antingen i Östergård eller i Västergård.