Skrivarkurs i expressivt skrivande-juni

2024-06-24 – 2024-06-28 09:00-16:00

Vill du utveckla ditt skrivande genom att utforska dig själv?

Under fem dagar öppnar vi upp för skrivandets möjligheter i en vacker och inspirerande miljö. Du kommer att få vägledning i olika metoder och skrivuppgifter för att öva på att skriva ocensurerat och låta det som kommer få komma, utan att bedöma och kritisera och istället titta på det du skapar med fascination och nyfikenhet. Detta sätt att skriva kan göra att du får större tillgång till din kreativitet, hittar din unika röst, kommer åt essensen av det du vill berätta och lär känna dig själv kanske på ett nytt sätt.

Fram växer texter som du behåller för dig själv eller bygger vidare på. I ett nästa steg kan du bearbeta dina texter om du vill. Eller så låter du metoderna och övningarna inspirera dig i ett pågående skrivprojekt.

Inga förkunskaper krävs och kursen vänder sig lika mycket till dig som skriver för egen del som till dig som har erfarenhet av skrivande.

Förmiddagarna kommer mestadels bestå av skrivövningar. Efter lunch ges tid för eget skrivande och senare på eftermiddagen återsamlas gruppen för att tillsammans reflektera över dagens skrivupplevelser. Det kommer också ges möjlighet att läsa texter i vardande för varandra.

Kursledare: Charlotte Orwin
Charlotte är poet, författare och pedagog och har arrangerat ett flertal workshops, retreater och kurser i expressivt skrivande. Hon debuterade som poet på Bonniers förlag 1999 med boken ”Ett litet korsdrag” som tilldelades ett litterärt pris i Japan. Sedan debuten har hon gett ut ytterligare en diktsamling på Bonniers Förlag samt fyra barn & ungdomsböcker på Bonnier Carlsen. Som manusförfattare debuterade Charlotte 1992 och har sedan dess skapat och skrivit ett flertal dramaserier för SVT och TV4. Under senare år är Charlotte dramaturg och handledare för filmskapare med uppdrag från bland annat Film i Skåne och Film i Stockholm. Charlotte är även auktoriserad Gestaltterapeut.

Kurskostnad: 2 200 kr utan logi. Fika och lunch ingår.
Alternativt 4 920 kr med logi. Fika, lunch, middag och frukost ingår.

Har du frågor om kursen?
Mejla skolexp@tarna.fhsk.se, eller ring 0224-583 00

Läs villkor och praktisk information här →

Anmäl dig här

När

2024-06-24 - 2024-06-28 kl 09:00

Var

Tärna Folkhögskola, Folkhögskolevägen 12, Sala, 73393

Lediga platser

0/12

Detta evenemang är fullbokat.