Title Image

Skådespeleri mot film och radio

Att vara eller icke vara

Skådespeleri mot film och radio

skade2

Podcast, mediaproduktion och ljudbok. Eller kanske improvisation, scenföreställning och barnproduktion. Är det här ord som ger dig fjärilar i magen? Ta då chansen att gå vår unika kurs inom skådespeleri.

Den här kursen är för dig som bara inte kan få nog av skådespeleri och som vill lära dig allt om hur det är att jobba inom film och radio. Du pluggar på heltid under 1 år och kommer regelbundet få utmana och utveckla dina skådespelartalanger vid produktioner som görs på skolan.

För att få ännu mer kunskap inom filmproduktion kommer du få bistå som konstnärlig ledare vid kortare filmarbeten. Även intressanta studiebesök och inspirerande gästföreläsningar kommer vävas in under kursens gång. I nära samarbete med våra filmkurser kommer du vara skådespelare i deras produktioner.

Skådespelarkursen samläser flera ämnen med skolans filmutbildningar. För mer information ta kontakt med Tåmas Persson, Kursansvarig.

 

Folkhögskolans pedagogik bygger på att du lär dig tillsammans med andra, att du är närvarande på lektioner och att du aktivt tar eget ansvar för dina studier.

skade2

Inträdeskrav

  • Du måste vara minst 18 år fyllda
  • Viss erfarenhet av skådespeleri är önskvärt
  • 1 – 2 referenspersoner ska anges

För ytterligare information, klicka på länken nedan.

Antagningskriterier

Övrig information

Som examensarbete kommer du få producera en större kulturproduktion inom teater/film/radio.

Hösttermin: 23 augusti – 17 december 2021
Vårtermin: 10 januari – 3 juni 2022

Ekonomiska villkor

Undervisningen är gratis. Terminsavgift på 2200 kr/termin tillkommer för material och skolaktiviteter. Ytterligare kostnader kan tillkomma i samband med studiebesök och andra resor.
Utbildningen berättigar till studiestöd från CSN.

Teater

Dramaövningar

Scenisk gestaltning/skådespeleri

Improvisation

Karaktärsbygge

Kollageteater

Teatervandring

Teaterproduktion

Monolog

Manus

Textanalys

Kostym & Scenografi

Regi

 

Film

Teknik

Inspelning

Redigering

Manus

Filmskådespeleri

Filmkunskap

Regi

Karaktär på sociala medier

Dubbning

 

Radio

Teknik

Inspelning

Redigering

Manus

Radioskådespeleri

Radioteater

Ljudboksinläsning

Podd

Sändning

 

Entreprenörskap

Projektarbete

Branschkunskap

Marknadsföring

Företagande

 

Övrigt

Friskvård

Estetisk verksamhet

Arbetsplatsförlagt lärande

 

En gång i veckan deltar Tärnas samtliga kursdeltagare i den omtyckta och populära aktiviteten ”Gemensam friskvård”. Här kan du välja allt från boxning, vattengymnastik eller gym till promenader och yoga. Utbudet kan variera! En eftermiddag varje vecka får du även möjlighet att utveckla ditt estetiska skapande inom bl.a. textil, keramik, foto och bild.

Har du långt att pendla, vill komma ett steg närmare eget boende eller bara få uppleva folkhögskolelivet fullt ut? Då kan du bo på vårt internat!

Internatet på Tärna folkhögskola ligger i skolans park. Här bor du i enkelrum med egen toalett och dusch, antingen i Östergård eller i Västergård.