Title Image

Skådespeleri mot film och radio

Att vara eller icke vara

Skådespeleri mot film och radio

skade2

Improvisation, ljudbok, podcast, scenföreställning, barnproduktion och mediaproduktion. Utbildningen har skådespeleri, teater och dramaundervisning som stadig grund. Dessutom får du verktyg för att kunna sätta ihop olika typer av mediaproduktioner.

Den här utbildningen är för dig som är intresserad av skådespeleri och som vill skaffa dig de kunskaper som behövs för att ta en produktion från start till mål. Du pluggar på heltid under 1 år och kommer regelbundet få utmana och utveckla dina skådespelartalanger vid produktioner som görs på skolan.

Teater- och dramaundervisningen sker både i grupp och i form av individuella övningar och uppgifter i skådespeleri. I de de teoretiska delarna analyserar vi andras filmer och pjäser bland annat. Du får också prova på att skriva manus, agera regissör, ljudtekniker, scenograf och maskör.

För att få ännu mer kunskap inom filmproduktion kommer du att samarbeta med skolans filmutbildning. Intressanta studiebesök och inspirerande gästföreläsningar kommer att vävas in under kursens gång.

För mer information ta kontakt med Tåmas Persson.

 

Folkhögskolans pedagogik bygger på att du lär dig tillsammans med andra, att du är närvarande på lektioner och att du aktivt tar eget ansvar för dina studier.

skade2

Inträdeskrav

  • Du måste vara minst 18 år fyllda
  • Viss erfarenhet av skådespeleri är önskvärt
  • 1 – 2 referenspersoner ska anges

För ytterligare information, klicka på länken nedan.

Antagningskriterier

Övrig information

Som examensarbete kommer du få producera en större kulturproduktion inom teater/film/radio.

Hösttermin: 22 augusti – 16 december 2022
Vårtermin: 9 januari – 2 juni 2023

Ekonomiska villkor

Undervisningen är gratis. Terminsavgift på 1400 kr/termin tillkommer för material och skolaktiviteter. Ytterligare kostnader kan tillkomma i samband med studiebesök och andra resor.
Utbildningen berättigar till studiestöd från CSN.

Teater

Dramaövningar

Scenisk gestaltning/skådespeleri

Improvisation

Karaktärsbygge

Kollageteater

Teatervandring

Teaterproduktion

Monolog

Manus

Textanalys

Kostym & Scenografi

Regi

 

Film

Teknik

Inspelning

Redigering

Manus

Filmskådespeleri

Filmkunskap

Regi

Karaktär på sociala medier

Dubbning

 

Radio

Teknik

Inspelning

Redigering

Manus

Radioskådespeleri

Radioteater

Ljudboksinläsning

Podd

Sändning

 

Entreprenörskap

Projektarbete

Branschkunskap

Marknadsföring

Företagande

 

Övrigt

Friskvård

Estetisk verksamhet

Arbetsplatsförlagt lärande

 

En gång i veckan deltar Tärnas samtliga kursdeltagare i den omtyckta och populära aktiviteten ”Gemensam friskvård”. Här kan du välja allt från boxning, vattengymnastik eller gym till promenader och yoga. Utbudet kan variera! En eftermiddag varje vecka får du även möjlighet att utveckla ditt estetiska skapande inom bl.a. textil, keramik, foto och bild.

Har du långt att pendla, vill komma ett steg närmare eget boende eller bara få uppleva folkhögskolelivet fullt ut? Då kan du bo på vårt internat!

Internatet på Tärna folkhögskola ligger i skolans park. Här bor du i enkelrum med egen toalett och dusch, antingen i Östergård eller i Västergård.

ANSÖK NU

Sista ansökningsdag 30 april