Title Image

Personlig tränare

Är träning det bästa du vet? Kliar det i fingrarna när du ser en person på gymmet utföra övningar fel? Och är du en social person som drömmer om att få andra stärkta både fysiskt och psykiskt? Vänta inte längre då, utan sök till vår kurs som personlig tränare!

Kursen är en påbyggnadsutbildning till vår (eller någon av Branschrådet För Hälsas medlemshögskolor) 1-åriga Hälsovägledarutbildning. Den genomförs under 11 veckor, 7 juni – 20 augusti, på distans med 2 obligatoriska träffar à 2 dagar på Tärna. Efter genomförd och avslutad kurs, har du möjlighet att söka certifiering som personlig tränare via Branschrådet För Hälsa. Det innebär en pålitlig kvalitetssäkring på din kompetens som personlig tränare och är en stor fördel och styrka att visa upp för framtida samarbeten.

Folkhögskolans pedagogik bygger på att du lär dig tillsammans med andra, att du är närvarande på lektioner och att du aktivt tar eget ansvar för dina studier.

Sista ansökningsdag 30 april 2021

Inträdeskrav

  • Du måste vara minst 18 år fyllda.
  • Svenskakunskap motsvarande minst SFI C-nivå.
  • Ha 3-årigt gymnasieexamen eller motsvarande.
  • Fullständigt kursintyg från Hälsovägledarutbildning eller likvärdig utbildning.
  • Personlig intervju.

För ytterligare information, klicka på länken nedan.

Antagningskriterier

Övrig information

För godkänd certifiering krävs 100% närvaro samt ett aktivt deltagande på de obligatoriska träffarna.
9 – 10 juni, samt två dagar seminarium i slutet av augusti.

När du avslutat ditt inledande Hälsovägledarår och certifierat dig genom Branschrådet för Hälsa är du ackrediterad inom EuropeActive Standards. Det ger dig behörigheten EQF Level  4 (Personal Trainer).

Om du efter avslutad utbildning vill arbeta inom SATS, Actic, Puls & Träning och 24/7 kan du, på egen hand, komplettera med en FRISK-licens genom att göra Almegas teoretiska och praktiska prov. Mer om detta HÄR

Ekonomiska villkor

Undervisningen är gratis. Kursavgift på 500 kr tillkommer.
Utbildningen berättigar till studiestöd från CSN.

På kursen Personlig tränare ingår följande:

  • Praktiska moment
  • Skriftlig analysdel
  • Certifieringsprov

Du utför uppgifter framtagna av Branschrådet för Hälsa. Uppgifterna innefattar ett praktiskt moment och en skriftlig analysdel utifrån ditt praktiska arbete. Vid de två sammankomsterna går ni även igenom introduktion, handledning, uppföljning samt certifieringsseminariet.