Title Image

Kostrådgivare

Förstår du vikten av ett hälsosamt levnadssätt? Lever du som du lär? Och önskar du kanske inget hellre än att hjälpa även andra att nå sina mål och må bra? Grattis, då är vår kurs till kostrådgivare som klippt och skuren för dig!

Kursen är en påbyggnadsutbildning till vår (eller någon av Branschrådet För Hälsas medlemshögskolor) 1-åriga Hälsovägledarutbildning. Den genomförs under 11 veckor, 7 juni – 20 augusti, på distans med 2 obligatoriska träffar på Tärna. Efter genomförd och avslutad kurs, har du möjlighet att söka certifiering som kostrådgivare via Branschrådet För Hälsa. Det innebär en pålitlig kvalitetssäkring på din kompetens som kostrådgivare och är en stor fördel och styrka att visa upp för framtida samarbeten.

Vill du läsa mer om Branschrådet För Hälsa gör du det här!

Folkhögskolans pedagogik bygger på att du lär dig tillsammans med andra, att du är närvarande på lektioner och att du aktivt tar eget ansvar för dina studier.

Sista ansökningsdag 30 april 2021

Inträdeskrav

  • Du måste vara minst 18 år fyllda.
  • Svenskakunskap motsvarande minst SFI C-nivå.
  • Ha 3-årigt gymnasieexamen eller motsvarande.
  • Fullständigt kursintyg från Hälsovägledarutbildning eller likvärdig utbildning.
  • Personlig intervju.

För ytterligare information, klicka på länken nedan.

Antagningskriterier

Övrig information

För godkänd certifiering krävs 100% närvaro samt ett aktivt deltagande på de obligatoriska träffarna 10 juni samt 20 augusti .

Ekonomiska villkor

Undervisningen är gratis. Kursavgift på 500 kr tillkommer.
Utbildningen berättigar till studiestöd från CSN.

På kursen Kostrådgivare ingår följande:

  • Praktiska moment
  • Skriftlig analysdel
  • Certifieringsprov

Du utför uppgifter framtagna av Branschrådet för Hälsa. Uppgifterna innefattar ett praktiskt moment och en skriftlig analysdel utifrån ditt praktiska arbete. Vid de två sammankomsterna går ni även igenom introduktion, handledning, uppföljning samt certifieringsseminariet.