Title Image

SMF-Studiemotiverande folkhögskolekurs

Arbetslös? Skoltrött?

017s

Söker du nytt jobb, men har inte susning om vad du vill gör? Är du skoltrött men vill ändå komma vidare? Vet du inte vilka verktyg du ska använda för att komma framåt?

Först och främst – det är aldrig försent att börja!

Den här inspirationskursen är för dig som söker jobb, behöver grundskola och/eller gymnasium eller kanske bara börjat fundera på helt nya arbetsmöjligheter.

Kursen skapas utifrån dig och dina förutsättningar och mål. Den blir vad du gör den till och du får själv påverka vad den ska innehålla. Vi kommer hjälpa dig så du får med dig användbara verktyg till en ökad självinsikt och en större framtidstro. För mer information ta kontakt med Kristina Österberg.

017s

Inträdeskrav

En perfekt förkurs för dig som vill gå Allmän kurs. Du måste vara minst 16 år fyllda. Du måste vara inskriven på arbetsförmedlingen.

Övrig information

Ansökan görs via arbetsförmedlingen eller genom att du kontaktar oss, så hjälper vi dig vidare. Löpande intag varje måndag.

Ekonomiska villkor

Undervisningen är gratis. Är du mellan 16-25 år eller över 25 år och inskriven i JOB (jobb- och utvecklingsgaranti) har du rätt till aktivitetsersättning. Vi står för kostnad upp till 2000 kr av ditt månadskort/bussbiljett mot uppvisande av kvitto.

Utbildningen berättigar till det högre studiestödet från CSN om du är inskriven på SMF. Pluggar du dessutom vidare på högskola kan dina lån från gymnasiestudierna skrivas av! Här kan du läsa mer om SMF.

Den här kursen skapas utifrån dig och dina förutsättningar. Det blir vad du gör den till och du får själv påverka vad den ska innehålla. Den innefattar även inspirationsföreläsningar och studiebesök inom exempelvis film, foto, friskvård och på skolor och spännande arbetsplatser.

Kursinnehåll

  • Svenska
  • Framtidsplan
  • Studieteknik
  • Hur får jag en fungerande vardag?
  • Arbetsmarknaden idag
  • Varför är det bra att studera
  • Målbilder

Efter avslutad kurs får du ett kompetensintyg som kan användas för fortsatta studier på folkhögskola eller inom den kommunala vuxenutbildningen. Intyget kan även användas vid intag till SFI.

En gång i veckan deltar Tärnas samtliga kursdeltagare i den omtyckta och populära aktiviteten ”Gemensam friskvård”. Här kan du välja allt från boxning, vattengymnastik eller gym till promenader och yoga. Utbudet kan variera! En eftermiddag varje vecka får du även möjlighet att utveckla ditt estetiska skapande inom textil, keramik, foto och bild.