Personlig tränare

Certifiera dig till Personlig Tränare

 • Efter en ettårig Friskvårdutbildning på någon av Branschrådet För Hälsas medlemshögskolor har du möjlighet att söka en Certifiering till PT och Kostrådgivare via Branschrådet För Hälsa.  På Tärna Folkhögskola är behörighetskursen för att Certifiera sig till PT och/eller Kostrådgivare den 1 åriga Hälsovägledarutbildningen som startar på höstterminen.
  Branschrådet För Hälsa garantera kvalitén inom folkhögskolornas hälsorelaterade utbildningar, samt stärker kursdeltagarnas konkurrenskraft inom hälsobranschen. Branschrådet kvalitetssäkrar, samordnar och utfärdar certifieringar inom kostrådgivning, massage och personlig träning (PT).

Läs mer om Branschrådet För Hälsa här:

www.branschradetforhalsa.se/

 • När du Certifierar dig har du med dig 720 h från Hälsovägledarutbildningen.  
  Hälsovägledarutbildningen fokuserar på till hela människan – Holistiskt och hälsofrämjande.  Du har med dig kunskap inom både fysiologi, anatomi, träningslära, kost, tillämpad träningslära inom olika gruppträningsformer, passkonstruktion, träningsplanering likväl som inom hälsopsykologi, hälsopedagogik, stresshantering, samtalsmetod och praktik med fokus på hållbar livsstilsutveckling.
   
 • Hälsovägledarutbildning följer samhällets kompetensbehov för en vägledare inom friskvårdsarbetet, och från och med kursstart 2020 har utbildningen stresshantering som fokus, för att främja individers och gruppers förmåga och egenkraft till ökad livskvalité och livsglädje inom hälsa och livsstil.
 • Med en Certifiering tar du ytterligare en steg i din utveckling.  En Certifiering är ett kvalitetsintyg och visar på att du har den kompetens som krävs för att arbeta som PT och Kostrådgivare med fokus på hållbar livsstilsutveckling. Vilket är en kompetens som efterfrågas av arbetsgivare i Friskvårdsföretagen.
 • På Tärna Folkhögskola har du möjlighet att Certifiera dig till PT och Kostrådgivare. Certifieringskursen är en 11 veckors distanskurs med obligatoriska träffar på Tärna Folkhögskola.
 • 2019 har du möjlighet att Certifiera dig 11 veckor under sommaren med kursstart i juni. Samt under vårterminen 2020, med kursstart i januari.
 • PT- kursen är en halvtidskurs och Kostrådgivarkursen är en halvtidskurs. Du kan välja båda eller en av dem. Väljer du både bedriver du studier på heltid.  Du kan också välja att läsa halvtid på sommaren och halvtid på våren om man vill ha båda delar, eller så läser man heltid på sommaren eller heltid på våren.

Sista ansökningsdagen till Certifieringskursen sommaren 2019 är den 30 april.

Sista ansökningsdagen till Certifieringskursen vårterminen 2020 är den 15 december.

Välkommen med din ansökan till Certifieringskursen!

 

Mer information om kursen och hur certifieringen går till.

Info om ansökning till certifieringskurserna.

 

 

 • Tärna folkhögskola
 • Kumla kyrkby
 • 733 93 Sala
 • Telefon: 0224-583 00
 • E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.