Title Image

Matens miljöpåverkan och mina matvanor
- från miljöångest till miljöglädje

Fredag kl 16:00 – 21:00 och lördag kl 09:00 – 16:00
Kursledare är Vesna Djokic`

Är du en av dem som säger ”jag vill lära mig mer om matens miljö- och klimatpåverkan, och jag borde förändra något med mina matvanor, men jag vet inte hur jag ska börja och hur gör jag för att det ska hålla i längden?”
Du är inte ensam i dina tankar. Hjälpen finns!
På denna kurs som ges i föreläsningsform med inslag av erfarenhetsutbyte med andra, deltagarnas egna reflektioner över sina nuvarande matvanor (vilka svårigheter och vilka genomförbara förändringar finns för att kunna ha mer hållbara matvanor) går vi igenom:

Matens påverkan på miljön, klimatet och hälsan
Ekologisk mat, Miljö- och Klimatmärkningar av mat
Matsvinn i hemmet och i samhället
Kemiska ämnen (naturliga och onaturliga) i livsmedel
Konkreta tips om vad vi kan göra i vår vardag med våra matvanor för att bidra till en mer hållbar framtid
Konsten att förändra sitt matbeteende

Så, efter kursen ska du utifrån dina förvärvade teoretiska kunskaper om kopplingen mellan mat, miljö och hälsa och insikter om egna matvanor vara i stånd att ändra handlingsmönster kring matvanor. För att det ska hålla i längden kan du sätta upp ett eget inspirerande mål som ska hjälpa till mot den fortsatta resan mot hållbara matvanor.
Välkommen till en kurs som tar dig från miljöångest till miljöglädje och du behöver inte ha någon förkunskap utom god vilja att lära sig något nytt, för att kunna skapa förändring.

Vesna är civilingenjör i livsmedelsteknik och har i 17 år jobbat som Universitetslärare inom miljöområdet på Mälardalens högskola. 
Nuförtiden är hon egenföretagare på CoSolutions with You AB, där hon jobbar som föreläsare och utbildare inom mat, miljö och hållbarhet. 
Hennes största utmaning är att sprida kunskap i form av föreläsningar och kurser (online och fysiska) till olika målgrupper i samhället om matens negativa påverkan på miljön och hälsan och att motivera människor att hitta egen väg till sina mer hållbara matvanor för en friskare planet och ett sundare liv.

Datum/Tid

Datum: 2020-05-15 - 2020-05-16

Boka

Platser kvar: 9/10
Läs villkor och praktisk information här

Bokningen är stängd för detta evenemang.