Studieekonomi

Alla som vill ska kunna studera
De långa kurserna på Tärna folkhögskola är gratis. Vi tar ut en terminsavgift för material och gemensamma aktiviteter som kulturresor etc. Den varierar i storlek på de olika kurserna.

Studiehjälp för dig under 20 år
Om du studerar heltid på allmän kurs på folkhögskola har du t.o.m. vårterminen det år du fyller 20 år rätt till studiehjälp. Studiehjälp består av studiebidrag på 1050 kronor/månad. Det finns också ett inackorderingstillägg, vilken summa du får beror på avståndet mellan föräldrahemmet och folkhögskolan. Är du inackorderad på folkhögskolan och har studiehjälp får du alltid inackorderingstillägg oavsett avståndet till föräldrahemmet. Studiebidraget kommer automatiskt eftersom Tärna folkhögskola rapporterar till CSN.

Hälsovägledare, Filmarbetare och IT-pedagog räknar CSN som eftergymnasiala utbildningar och för dem söker du studiemedel istället.

Studiemedel om du är 20 eller äldre
Från och med höstterminen det år du fyller 20 kan söka studiemedel (bidrag och lån) för att studera på Tärna folkhögskola. Studiemedel får du längst t.o.m det år du fyller 54 år. Du kan välja att enbart söka bidragsdelen. Det finns också möjlighet att söka bidrag för studier på 50% eller 75 % förutom heltid. Mer information om studiemedel och de olika tilläggsbidrag du kan söka hittar du på CSNs hemsida eller på folkhögskola.nu.

  • Tärna folkhögskola
  • Kumla kyrkby
  • 733 93 Sala
  • Telefon: 0224-583 00
  • E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.