SMF

Startdatum:
Inte specifierat
Slutdatum:
Not Specified
Kod:
-
Plats:
Drottninggatan 11 i Sala
Lediga platser:
86 av 100

Beskrivning

SMF - Studiemotiverande folkhögskolesatsningen

Är du arbetssökande? Har du tankar och funderingar kring ditt yrkesliv och studier? Behöver du grundskola eller gymnasium för att komma vidare? Vi har en inspirationskurs för dig som funderar på vad och hur du ska göra för att komma dit du vill.
Som deltagare är du med i planeringen av kursens innehåll och mål. Dina erfarenheter och kunskaper är viktiga för att vi tillsammans ska genomföra kursen på bästa sätt. Kursen har en konkret koppling till det samhälle vi verkar i. Du får en kurs som du har nytta av antingen i dina fortsatta studier, eller som en förberedelse för jobb.

Mål för kursen Att öka självinsikten och framtidstron Att skapa en plan för framtiden Att få en bra bild av arbetsmarknaden Att prova på olika former av studieteknik Att väcka lust för studier Att du ska gå vidare till studier eller arbete

Ekonomi och ansökan Kursen är helt kostnadsfri. Du söker till kursen via din arbetsförmedlare eller via vår hemsida. Är du mellan 16-25 eller över 25 och inskriven i JOB uppbär du aktivitetsersättning under kursen. Vi betalar även månadskort/ bussbiljett upp till 2 000 kr mot uppvisande av kvitto.

Kursens innehåll Inspirationsföreläsningar Estetiska ämne som ex film och foto Arbetsmarknadskunskap i praktiken via studiebesök Friskvård efter egen förmåga och lust Studiebesök på skolor och arbetsplatser Arbetslivets villkor, lagar och regler Motivation och värderingar Studieteknik Studie- och yrkesvägledning Studier i kurser på grundskole- eller gymnasienivå Välkommna!

Löpande intag varje måndag hela 2017.

Mer information om kursen finns på Afs hemsida. SMF-Folkhögskolesatsningen


  • Tärna folkhögskola
  • Kumla kyrkby
  • 733 93 Sala
  • Telefon: 0224-583 00
  • E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.