Etableringskurs

Startdatum:
Inte specifierat
Slutdatum:
Not Specified
Kod:
-
Plats:
Inte specifierat
Boka kursen
Lediga platser:
82 av 100

Beskrivning

I början av 2017 startar arbetsmarknadsinsatsen Etableringskurs på Tärna folkhögskola. Satsningen görs på uppdrag av regeringen och är ett samarbete mellan Folkbildningsrådet och Arbetsförmedlingen.

Vem kan gå kursen? Etableringskurs på folkhögskola är till för personer som är inskrivna på Arbetsförmedlingen och som omfattas av etableringsuppdraget och har en etableringsplan. Speciellt personer som har en kort tidigare utbildning ska få gå kursen.

Vad innehåller kursen? Etableringskurs på folkhögskola är en särskilt anpassad utbildning och innehåller studier i bland annat svenska språket samt orienterande och arbetsförberedande insatser. Kursens innehåll och upplägg beror mycket på vilka deltagare som finns i klassen och vad de har för tidigare erfarenheter. Varje kurs blir på så sätt unik och anpassad för deltagarna. Deltagare som gått kursen ska: - Få ett kompetensintyg, som kan användas för fortsatta studier på folkhögskola eller inom den kommunala vuxenutbildningen. Intyget ska även kunna användas vid intag till Sfi. - Genom studie- och yrkesvägledning få en plan för hur en efter kursen på folkhögskola kan göra för att få ett arbete. Folkhögskolan överlämnar planen till den arbetsförmedling som anmält personen till utbildningen.

Hur gör jag? Etableringskurs på folkhögskola finns till för personer som är nyanlända till Sverige. Personen måste vara inskriven på Arbetsförmedlingen och omfattas av etableringsuppdraget. Tärna Folkhögskola har löpande intag varje måndag. Här kan du hitta mer information om etableringsuppdraget från AFs hemsida


Boka kursen: Etableringskurs

Pris/st

Info om deltagare

Kontaktuppgifter

Jag accepterar anmälningsvillkoren. *

Övernattning och kost

* obligatorisk

  • Tärna folkhögskola
  • Kumla kyrkby
  • 733 93 Sala
  • Telefon: 0224-583 00
  • E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.