Grönsaksodling/ hållbarhet

2023-08-14 – 2023-08-18

Kursen syftar till att inspirera och ge kunskaper för att komma igång med odling av främst köksväxter som grönsaker, örter och bär. Vi pratar om hur man kan odla på olika sätt, som fasta bäddar, radodling på friland, agroforestry och hugelbäddar. Vi går igenom olika tekniker och deras fördelar och nackdelar. Du som deltagare ska få en bred förståelse av att man kan producera mat på en mångfald olika sätt och känna att du kan testa de tekniker som passar dig och din odlingsplats. 

Några exempel på vad vi går igenom under veckan: 

  • Jordens uppbyggnad. Vad är en bra jord och hur förbättrar jag min egen jord? 
  • Odlingsplanering, fröer och plantor, vad behöver man för att odla? Hur anpassar jag det till min plats och mina förutsättningar?  
  • Vilka grönsaker äter du/din familj? Vad skulle krävas för att du skulle producera det på egen hand? Hur mycket mark och tid behövs? 

Den här kursen handlar mycket om att träffa andra med samma intressen. Vi lär av varandra, lyfter frågor och funderingar och planerar våra egna odlingar med hjälp av en kunnig kursledare.  
Veckan varvas med teori och praktiska övningar samt ett inspirerande studiebesök. 
Målet är att du som deltagare efter kursen har en ritning och en färdig plan för din odling så att det blir lätt att sätta i gång.

Kursledare: Elin Boström

Har du frågor om kursen?
Mejla skolexp@tarna.fhsk.se, eller ring 0224-583 00

Läs villkor och praktisk information här →

Anmäl dig här

När

2023-08-14 - 2023-08-18 kl 09:00

Var

Tärna Folkhögskola, Folkhögskolevägen 12, Sala, 73393

Lediga platser

7/15

Bokningen är stängd för detta evenemang.