Yoga, andning och meditiation

Startdatum:
aug 13, 2018
Slutdatum:
aug 17, 2018
Kod:
-
Plats:
Tärna folkhögskola
Lediga platser:
0 av 25

Beskrivning

Tid: 09:00-16:00
Plats: Tärna Folkhögskola
Kursledare: Liv Stavås, livstavas@hotmail.com

Anmäl senast: 15 maj

Pris: 3 610kr ink kost och logi, 1 050 kr endast mat. 

Med yoga tränar du både kropp och sinne genom kroppsställningar, andningsövningar, meditation och avslappning. Du lär dig att vara medveten om din kropp och dina tankar, att fokusera på nuet och med tiden blir du mer harmonisk och balanserad både i kropp och sinne.

Under kursen utforskar vi yogans olika delar och du får tillfälle att fördjupa din yoga vare sig du är nybörjare eller erfaren. Vi kommer göra yogapass med olika inriktning, både fysiska klasser med med inriktning på styrka, balans och smidighet och lugna klasser med fokus på att hitta närvaron i kroppen.

Vi kommer göra andningstekniker för att öka och styra kroppens energi och som du har nytta av i din vardag, slappnar av i djupavslappningen yoga nidra och så mediterar vi tillsammans. Du kommer också att lära dig om yogan filosofi och historia. 

Kursens innehåll:
Yogaklasser med fysiska positioner (asanas): solhälsningar, stående, sittande och liggande positioner.
Teknikklasser, där vi går igenom vissa saker mer ordentligt
Yinyoga, en meditativ och lugn yoga.
Andningtekniker (pranayama)
Yogafilosofi
Meditation
Yoga Nidra, djupavslappning
Reningsövningar


Det kommer vara en morgonklass innan frukost (ca kl 7) och vi tar en paus efter lunch då du har möjlighet att vila, läsa, umgås eller åka på utflykt. Kvällsklass kan också förekomma. Alla klasser är frivilliga att delta i.

Ledare är Liv Stavås:
"Jag har praktiserat yoga, andningstekniker och meditation sedan 2004 och brinner för att få dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter. Jag lär ut klassisk hathayoga och yinyoga och jag anpassar mina klasser efter elevernas behov. Alla kan vara med. Lyssna på din kropp och utgå från dina egna förutsättningar. Jag bor i Stockholm och har klasser och kurser i Stockholm och i Sundbyberg.

Du kan läsa mer om mig på min hemsida: www.jivana.se


  • Tärna folkhögskola
  • Kumla kyrkby
  • 733 93 Sala
  • Telefon: 0224-583 00
  • E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.