Yoga steg 2 - Pia Östberg

Startdatum:
feb 22, 2019
Slutdatum:
feb 23, 2019
Kod:
-
Pris:
Se ovan i beskrivningen
Plats:
Tärna folkhögskola
Lediga platser:
1 av 12

Beskrivning

Tid: 16.00 - 21.00 och 09.00 - 16.00
Dag(ar):  fredag, lördag 
Kursledare:  Pia Östberg 0701-721908 piaforever@comhem.se

Pris:  918 kr helpension, 448 kr endast mat (middag, kvällsfika, frukost, fika, lunch, fika).   

Fortsättningskurs för de som gått kurs tidigare för Pia Östberg.

Vi fördjupar oss inom vissa områden som känns aktuella både på initiativ från ledaren Pia Östberg och på önskemål från gruppens deltagare.

Som planerat i skrivande stund är mer Rörelsemeditation, Utforskande av den egna rösten, Stärka det sanna uttrycket från din själ/dig själv, Djupare förstå vem Du är och Dina behov. 

Grunden i fortsättningskursen

Andningen är ett kraftfullt verktyg för att lugna ned ditt nervsystem samt styra dina tankar och känslor åt rätt håll. Lymfsystemet och immunförsvaret är beroende av att du andas rätt & djupt. Genom att använda den kunskapen och tekniken om djupandning med diafragman kan du skapa ett hälsosammare liv. Andningens läkande effekt har en påverkan på hela din kropp & själ. Även vid mer komplicerade tillstånd mår du bättre av att andas djupt och medvetet. Det vet vi idag enligt senaste forskningen men denna kunskap är egentligen uråldrig. 

 

Avslappning & Meditation. Bara Vara. Återhämta din kraft. Samla dig & Stilla ditt sinne. Låta tankarna komma och gå utan att du behöver engagera dig i dom. Du får träna, vi tränar tillsammans på att bara vara och hitta tillbaka till lugn & ro som är vårt naturliga tillstånd. Du får verktyg för att må bra och nå dina innersta rum. Guidade inre resor i grupp och mindfulness i Naturen kommer erbjudas. Det finns även möjlighet att vara mindful i badet samt genom musiken jag väljer att omfamna dig med. 

Yogainspirerade rörelser. Morgonyoga. Mjukyoga & Yin Yoga. Sittande och liggande positioner kommer att varvas med Andning och Meditation under kursen. I Yin Yogan handlar det om att ”Vila dig i form”. Att ha det riktigt bra samtidigt som du andas dig igenom en position du kanske tycker är mindre skön. Du kommer att upptäcka hur kraftfull andningen blir i relation till den stelhet du kan uppleva när du först sätter dig i en position. Och sedan när du bara är i denna position i 3-5 minuter utan strävan att komma någon vart känner du hur din kropp ger efter och blir så småningom tacksam över den kärleksfullhet du visar den. Morgonyoga och mjukyoga är mer flödande i långsamma och okomplicerade rörelser som kroppen tycker om att komma tillbaka till.


Om korta kurser

Om korta kurser

Hitta hit med tåg
Åk till Sala.
Buss: Från Västerås tar du buss 569 till Tomta och därefter buss nr 65 till Kumla Kyrkby, där Tärna Folkhögskola ligger. Från Sala tar du buss 65 till Kumla kyrkby. Läs mer på VLs hemsida.
Skolan ligger 8 kilometer från Sala och 5 kilometer från Ransta.
Väljer du att komma en natt innan kursens start kostar det 500 kr extra.

Ta gärna med badkläder och handduk så kan ni använda Tärnas egna badhus.
Var vänlig och meddela oss specialkost så snart ni kan.
Sängkläder och lakan ingår i rumspriset.
Skolan tar inte emot kontanter, men kort fungerar utmärkt.
 

Hitta hit med bil
Den här vägen!

Anmälningsvillkor
Du kan anmäla dig via vårt anmälningsformulär på kursens sida eller via telefon på 0224-583 00. 

Om kursen är full går det bra att anmäla sig till en reservplats. 

En anmälan till Tärna Folkhögskola är bindande.

För avbokning mindre än två veckor före kursstart debiteras halva avgiften och väljer du att sluta en redan påbörjad kurs betalar vi inte tillbaka någon del av kursavgiften. Möjliga undantag vid sjukdom ska stärkas med läkarintyg och ansökan om återbetalning ställs skriftligen till Tärna Folkhögskola.

Tärna Folkhögskola har rätt att ställa in en kurs vid för få deltagare 1 vecka innan kursstart. Om så är fallet återbetalas hela avgiften.

Tärna Folkhögskola förbehåller sig rätten att göra ändringar.

Behandling av personuppgifter enligt Personuppgiftslagen (PUL): Vi spar uppgifter om namn, personnummer och adress för vårt kundregister.

Vid återtagande av anmälan följer vi överenskommelse mellan Konsumentverket och Folkbildningsförbundet .

 

  • Tärna folkhögskola
  • Kumla kyrkby
  • 733 93 Sala
  • Telefon: 0224-583 00
  • E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.