Skådespeleri mot film och radio

Kom och gå en helt unik skådespelarutbildning på Tärna folkhögskola!

SÖK NU

Skådespeleri mot film och radio är en 1-årig kurs för dig som är intresserad av skådespeleri och vill veta hur det är att jobba inom media. Under kursens gång kommer du ha nära samarbete med våra filmarbetare och ha gemensamma teorilektioner kring analys och filmhistoria m.m.

Introduktion

Du kommer regelbundet att vara skådespelare i filmer som produceras på skolan, både av filmarbetarna och av de som läser filmprofilen på Allmän kurs. För att få en inblick i filmproduktion kommer du även att öva på att vara konstnärlig ledare för kortare filmarbeten.

Målet med kursen är att skådespelarna ska få en inblick i hur det är att jobba inom media och att känna till och få verktyg för att skapa egna mediaproduktioner. Du kommer regelbundet att publicera dina verk på skolans hemsida och även planera och genomföra en kortare turné. Som examensarbete kommer du att producera en större mediaproduktion.

INTERNAT
Här på Tärna finns ett internat där du kan bo om du har långt att pendla, vill komma ett steg närmare eget boende eller bara vill uppleva folkhögskolelivet fullt ut!
Skolan har egen pool, gym, välsorterat bibliotek samt eget kök med hemlagad mat.

  • Tärna folkhögskola
  • Kumla kyrkby
  • 733 93 Sala
  • Telefon: 0224-583 00
  • E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.