Allmän kurs

Allmän kurs är en vuxenutbildning för dig som vill skaffa gymnasiebehörighet. Du kanske aldrig har börjat gymnasiet, hoppat av gymnasiet eller behöver komplettera ämnesbehörighet.

SÖK NU

Studierna bedrivs på heltid och kurslängden är 1-3 år beroende på förkunskaper och tidigare skolgång. Vi arbetar periodiserat, vilket innebär att du studerar 3-4 ämnen per termin.

Vi strävar efter att möta dig på den kunskapsnivå du befinner dig. Vi arbetar både ämnesvis och i tema/projektform i en flexibel miljö. Om du behöver kan arbetet ske i ett lugnare tempo genom förlängd studietid.

Introduktion

Folkhögskolans pedagogik bygger på att man lär sig tillsammans, att du är närvarande på lektioner och aktivt tar eget ansvar för dina studier är därför viktiga delar av utbildningen.

Förutom kärnämnen finns tid att få stöd i det du behöver i form av handledning.

Istället för klasslärare kommer du att ha en mentor till vilken du kan vända dig med frågor och funderingar kring dina studier.

INTERNAT
Här på Tärna finns också ett internat där du kan bo om du har långt att pendla, vill komma ett steg närmare eget boende eller bara vill uppleva folkhögskolelivet fullt ut!
Skolan har egen pool, gym, välsorterat bibliotek samt eget kök med hemlagad mat.

 

 

 

  • Tärna folkhögskola
  • Kumla kyrkby
  • 733 93 Sala
  • Telefon: 0224-583 00
  • E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.